Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари

Архива за категоријата Соопштенија

Владата одлучила да ја зголеми капитацијата 5 дена пред протестот на матичните лекари

0

https://www.youtube.com/embed/63_fcudXTkk Од јануари лекарите и стоматолозите од примарна здравствена заштита треба да добиваат повеќе пари на сметка. Капитација за матични од 63 н ...

09.11.22 | Соопштенија | Read more

Protest porodičnih ljekara u Sjevernoj Makedoniji

0

Porodični ljekari traže povećanje naknada koje im država isplaćuje, ali i poboljšanje uslova rada. Treći i posljednji dan protesta porodičnih ljekara u Sjevernoj Makedoniji. Traže povećanje naknada koje im država isplaćuje, ali i poboljšanje uslova rada. Tokom trodnevnih prote ...

09.11.22 | Соопштенија | Read more

Зошто Владата нема сериозен дијалог со матичните лекари?

0

Приватните матични лекари и денеска го продолжија вчера започнатиот протест. Така, се чини, ќе биде и утре до кога е предвидено да трае ваквото изразување на неза ...

09.6.22 | Соопштенија | Read more

Др. Чолакова – Дервишова: 5 години не се решаваат барањата на лекарите, уште колку време треба да помине?

0

Протестот на приватните лекари се одвива во најдобар ред, а надлежните имаа доволно време да ги решат сите наши барања, од кои не се сите врзани за финансиски сре ...

09.6.22 | Соопштенија | Read more

Во ординациите се примаат само итните пациенти со висока температура и други состојби – матичните лекари на тридневен протест

0

Матичните лекари од денес не издаваат упати и не пишуваат рецепти на пациентите. Вака ќе биде до среда 7 септември, а причина за протестот наведуваат дека е тоа шт ...

09.6.22 | Соопштенија | Read more

Чолакова-Дервишова: Сè уште нема одговор од Министерството и Фондот на нашите барања

0

Во тек е вториот ден од протестот на Здружението на приватни лекари.  Претседателката на Здружението, д-р Лилија Чолакова-Дервишова во изјава за МИА вели дека с ...

09.6.22 | Соопштенија | Read more

Тема на денот со Лилија Чолакова Дервишова

0

https://www.youtube.com/embed/k3Xbs9IO2Y4 ...

09.6.22 | Соопштенија | Read more

КАПИТАЦИОНИОТ БОД НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА, ТРЕБА ДА СЕ ОДРЕДИ СОГЛАСНО МЕТОДОЛОГИЈА: Матичните лекари втор ден протестираат

0

Продолжува протестот на матичните лекари и денеска. Чекалните во амбулантите, односно ординациите на матичните лекари  се празни, со ретки исклучоци. Доаѓаат ...

09.6.22 | Соопштенија | Read more

Протест на сите ПЗУ 5-7 Септември

1

На ден 27.8.2022 година, УО на ЗПЛРМ донесе одлука на ден 5,6 и 7 Септемврида се направи Протест на работно место - заради неприфаќање на нашите стратешкибарања од здравст ...

08.29.22 | Соопштенија | Read more

Матичните лекари одлучија да ја ограничат работата на минимум од 5-7 септември

0

Три дена нема да работат преку Мој термин и нема да издаваат рецепти во периодот од петти до седми септември.. Велат дека амбулантите им се пред колапс и очекува ...

08.29.22 | Соопштенија | Read more