Матични Лекари – Партиципација МТВ1 12.01.2011

2

Почитувани колеги, На следните два линка ќе можете да ја погледнете емисијата Систематски со темата Партиципација кај матичните лекари од 12.01.2011 со гостите Д-р. Ли ...

01.16.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Преку лавиринти до клиника – Дневник 14.01.2011

0 Преку лавиринти до клиника - Дневник 14.01.2011

За најновата „маршрута“, што денеска ќе ја обелодени Министерството за здравство, пациентите негодуваат и сметаат дека ќе им биде ускратено основното право на ...

01.15.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Уплати за Лекарска Комора

0

Почитувани колеги, Проверете си ги уплатите за Лекарска Комора. Секој доктор треба да има уплатено по 8.400,00 денари за нова лиценца и членарина во износ од 1.440,00 дена ...

01.15.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Промена на режимот за препишување на Olanzapin, Sulfosalazin и Karvedilol

1

Почитувани колеги, Во Службен Весник е објавена промената на режимот на препишување на Olanzapin, Sulfosalazin и Karvedilol. Сите се симнати на режим РС. Претходно беа на режим РС ...

01.3.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Ќе се плаќа и на матичен – Дневник од 03.01.2011

3 Ќе се плаќа и на матичен - Дневник од 03.01.2011

Ако почне барем минимално да се плаќа, тогаш нема да се оди непотребно на лекар. Бараме и прегледите што не се итни да се закажуваат кај матичните лекари Бесплат ...

01.3.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Дистрибуција на Прирачникот – Упатства за практикување медицина заснована на докази подготвен преку Проектот за управување со здравствениот сектор

1

Почитувани, Како што Ви е познато,Министерството за здравство на 19 декември го промовираше Прирачникот “Упатства за практикување медицина заснована на докази” ...

12.23.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Реакција по повод пресот на Здружението на вонболнички гинеколози и Здружението на приватни лекари на Македонија

6

Од: ФОНД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА Дата: 19.12.2010 Реакција по повод пресот на Здружението на вонболнички гинеколози и Здружението на приватни лекари ...

12.19.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Соопштение од здружението на вонболнички гинеколози

0

Од Здружение на вонболнички гинеколози СООПШТЕНИЕ До нашите пациенти, колеги и Министерот за здравство Во врска со се позачестените изјави во медиумите за р ...

12.16.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Кардиоинтервенции во ПЗУ Филип Втори и Систина

0

Почитувани колеги, Во делот Превземања, можете да ги најдете 14-те ДСГ кардио интервенции кои се спроведуваат во ПЗУ Филип Втори и ПЗУ Систина со пропишани референ ...

12.16.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Допис до лекарска комора

0

До: Лекарска комора Стоматолошка комора Здружение на приватни лекари Дата: 15.12.2010 Предмет: Известување Согласно претходно доставената Процедура за прием и об ...

12.15.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари