Медицина базирана на докази

Работилниците за дијабет и нефро на 28.04.2012 ќе се одржат во Охрид на конгрес

Дијабетес тип 2

Дијабетес тип 2

Неонатологија

Неонатална реанимација

Асфиксија

Кислородна терапија

MOPV и MAS

Исхрана на недоносени деца

Хипогликемија

Апнеа и брадикардија

Бактериски инфекции

Рано појавена група Б Стрептококна болест

Неонатална жолтица

Хемолитичка жолтица

Фототерапија

Интравентрикуларна хеморагија

Неонатални конвулзии

Рана детекција на конгенитални срцеви болести

Трансфузија

Третман на новородени под 27гн

Гинекологија и акушерство

Антенатална грижа

Хипергликемија

Прееклампсија

Интраутерин застој во растот

Прематурна руптура на мембраните

Превенција на предвремено породување

Дијагноза и менаџмент на предвремено породување

Индукција на породување

Интрапартална грижа

Карлична презентација

Dystocia

Породување по претходен царски рез

Рамена Дистокија

Постпартални хеморагии

Царски рез

Биполарно растројство

Биполарно растројство

Скрининг на колоректален карцином

Скрининг на колоректален карцином

Вирусни хепатитиси

Вирусни хепатитиси

Хронична коронарна артериска болест

Хронична коронарна артериска болест

Хронична срцева слабост

Хронична срцева слабост

Терапија на хронична бубрежна болест

Терапија на хронична бубрежна болест

Лекување на инфекции на уринарен тракт

Лекување на инфекции на уринарен тракт

Церебрален инфаркт

Церебрален инфаркт

Коментарите се оневозможени

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари