Промена во календар за имунизација во 2017

Почитувани,

На претходните семинари бевте известени за промена на Календарот за имунизација со укинување на ДТП вакцина на 4 годишна возраст. На следните линкови можете да го превземете дописот со известување за наведените измени согласно заклучоците на Комитетот за имунизација како и новиот календар за имунизација за 2017 година, кој е и составен дел на Програмата за имунизација за 2017 година.

Допис 1 ДТП

Допис 2 ДТП

Допис 3 ДТП

Календар за имунизација во 2017

Со почит,
Прим. Д-р. Јованка Костовска
Државен советник
Министерство за здравство

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари