Средба со ФЗОМ

Почитувани колеги,

денес се реализираше средба во ФЗОМ. Присутни беа Миле Сугарев, Цвете Серафимовски, Др Лилија Чолакова Дервишова, Др Љубомир Стефановски и Др Владимир Јовановски.

Се дискутираше на неколку теми. Околу казни за хронична терапија ФЗОМ со порамнување на годишно ниво нема да има намалување. Освен неколку амбуланти треба да се проверат!!!

За антибиотици- замолуваат порационално да се пропишуваат!!! Во следните шест месеци ќе се следат сумите за лекови. Побаравме буџетите да се зголемат или софтверски да се контролира!!! Ќе има промена на лабораторискиот упат!!! Се на еден лист!!!

Ќе има средба уште една околу софтверското решение за префрлање на пациенти- автоматско согласно закон!!!

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари