Презентација на Протоколот „Патека за упатување за прегледи на дојка”

Почитувани координатори и здруженија на матични лекари, Ве молиме да ги известите сите матични лекари за следново:

Ве известуваме дека започнува примената на Протоколот „Патека за упатување за прегледи на дојка со цел рано откривање на рак на дојка, следење и контрола на жени по оперативен и/или онколошки третман на рак на дојка” .  

Линк до Протоколот:  https://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2023/05/Protokol-dojka-Sluzben-Vesnik.pdf 

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари