Известување на ФЗОРСМ по однос на капитација за матичните лекари

Почитувани,

Ве известуваме дека се исправени грешките во фактурите за капитација за јануари. Матичните лекари кои имаа пресметка по стара вредност на бодот од денес, 22.02.2023 година ќе можат да направат репресметка  со зголемен капитационен бод (по ново) и истата да можат да ја потпишат.

Исто така, Ве известуваме и дека од денес  22.02.2023 година функционира апликацијата за електронски избор на матичен лекар и прикрепувањето на нови пациенти може да се врши во модул.

Со почит,

ФЗОРСМ

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари