Средба со директорот на ФЗОРСМ

Претседателката на Комората за приватно здравство д-р Тања Дејаноска и потпретседателката д-р Лилија Чолакова Дервишова реализираа средба со директорката на Фондот за здравствено осигурување м-р Магдалена Грашковска на која беа истакнати неколку приоритети:

👉 Интензивирање на динамиката на процесот за

зголемување на капитацијата

👉 Решавање на проблемите со неплатените дежурства во

здравствените домови и потребата за нивно реално

вреднување

👉 Надминување на проблемот со исплатите на капитациите

на ПЗУи од Струга кои сѐ уште немаат добиено капитација

👉 Дискусија за проблемите со новите образци за рецепти

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари