Измена во начин на упатување кон комисиите за остварување на право

Почитувани,

Во Националниот систем за електронски евиденции во областа на
здравството „ Мој термин “ е планирана измена во начинот на упатување кон
комисиите за остварување на некое одредено право.

Измената ќе се реализира од 01.11.2022 год. Специјалноста конзилијарен преглед се раздвојува на две специјалности: конзилијарен преглед – попреченост и конзилијарен преглед –
туѓа помош.

Специјалноста конзилијарен преглед – попреченост се користи за
упатување кон комисиите за „Конзилијарно мислење – мобилност“ ,
„Конзилијарно мислење – глувост“, „Конзилијарно мислење-слепило“ и
„Конзилијарно мислење – интелектуална попреченост“.

Специјалноста конзилијарен преглед – туѓа помош се користи за упатување кон „Стручна
комисија – нега и помош од друго лице “

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари