Одржан состанок со МЗ

Почитувани колеги,


На ден 26.07.22 година се одржа состанок во МЗ – Тема ковид амбуланти
Присутни Министерот Беким Сали, Никола Грпчевски, Петличковски,Лилија
Чолакова Дервишова,Беким Исмаили,Драган Ѓорѓиевски.


Претставниците на матичните доктори кажаа да не прифатливо да се дежура
во ковид амбуланти-бројката на заразени не е голема,притисок во болници
нема и матичните доктори одлично менаџираат со заболените.


Да се вклучат ресурсите на здравствените домови.
Време на одмори е и веќе трета година никој нема цел одмор искористено.Ќе
се направи дестабилизација на примарното здравство.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари