Реализација на цели за 2022 година

Почитувани,

Согласно Одлуката на Владата на Република северна Македонија, со која рокот
на постоење на кризната состојба на територијата на РСМ заради заштита на
јавното здравје во услови на постоење на пандемија од заразна болест Ковид
19 , беше продолжена до 30.06.20222 година.

Согласно горенаведеното, Фондот за здравствено осигурување, ги укинува
активностите и мерките кои ги донесе во насока на спречување на ширење и
сузбивање на заразата од Ковид 19, сметано од 01.07.2022 година.

Поради завршување на кризната состојба, Ве задолжуваме да ги известите
избраните лекари од дејноста општа медицина, општа стоматологија и
гинекологија да започнат со реализација на целите согласно предвидениот
план. Промена во начинот на реализацијата не целите за трите дејности нема
во однос на претходните години.

Со почит

Сектор Контрола

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари