Информација до сите матични лекари

Почитувани колеги,


Би сакала да имам што да кажам да нешто ќе се промени на подобро, но до
моментов ниту работни групи има да работат ниту некој од Влада не
спомнува. И на Министерот и на новата Директорка кажани се и елаборирани
сите наши проблеми, понудивме и решенија за лоцираните проблеми но
едноставно ништо не се случува.


Разговарано за пациенти на ПЗУ и лиценца за работа во мрежа- јавна дебата
сеуште нема по ЗЗЗ. На инфлација од 12 посто само оваа година – покачување на бод нема од 2018
година.


Партиципација за сите влезови или за дијагностички процедури- материјалниот трошоци имаме зголемени но нема придвижување.


Електронско здравство
Казнена политика да се смени
Подолготрајни боледувања за доктори – голем проблем
Немање медицински сестри – голем проблем
Потреба од нов анекс со фондот
Буџети за специјалисти и лаборатории непроменети
Режим на пропишување лекови со години непроменет
Препораки од специјалисти да важат подолго – се намалува бројот на специјалисти и специјалности во внатрешноста на Македонија


Долгогодишното не прифаќање на барањата на докторите од приватното
здравство од сите Влади ги наталожија проблемите!!!


Дали ќе остане некој во оваа држава како доктор и да работи во овакви
тешки услови- прашање е сега???
Во надеж се живее!!!
До моментов нема ништо ново!!!


Со почит
ЗПЛРМ

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари