Протест – 7ми Април

Почитувани колеги,


Управниот одбор на ЗПЛРМ на ден 02.04.22 год донесе одлука да на 7 Април има протести на здравствени работници пред Министерство за здравство во Скопје во 12 часот.


Стратешки барања:
Капитационен бод 90 ден
Пациенти на ПЗУ
Промена на режим на лекови и важење на препораки за хронична терапија
Казнена политика да се промени
Електронско здравство
Буџети за специјалисти и лаборатории да се променат
Сето ова го бараме за нашите пациенти и за опстанок на примарното здравство.
Само кај нас има неограничен број на услуги со ограничени финансиски
средства.
Огромен број на услуги не се платени.
30 години добиваме исплата на нашиот труд со каснење од по неколку месеци!!!
За прв пат имаме Министер за здравство од примарно ниво и заменик Министер
кој ги разбира нашите проблеми.
Владите се менуваат но никако да не стават во план на нивниот буџет!!!
Само со единство до целта!!!
За да останат докторите во Македонија и да има кој да ги лекува нашите
пациенти!!!
За подобро утре!!!


На 7 Април 12 часот пред Министерство за здравство!!!

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари