Известување за услугата помош и нега во домот

Почитувана Др. Чолакова-Дервишова,

Во го препраќам меилот со известувањето поврзано за услугата помош и нега
во домот. Воедно ве информирам дека следните општини ја развиваат оваа услуга:

БЕРОВО, ДЕМИР КАПИЈА, КИСЕЛА ВОДА, НОВО СЕЛО, ВАСИЛЕВО, БУТЕЛ, ЈЕГУНОВЦЕ, Т
ЕАРЦЕ, ЖЕЛИНО, КАВАДАРЦИ, ДЕМИР ХИСАР, КИЧЕВО, СТРУГА, ЦЕНТАР ЖУПА, КРИВА
ПАЛАНКА, МАКЕДОНСКИ БРОД, СТРУМИЦА и КОЧАНИ.

Ви благодарам на соработката и се верувам дека заеднички ќе придонесеме
услугата да ја добијат најранливите граѓани.

Со почит,

Marina Mateska

Assistant Coordinator for Social Services Development

Social Services Improvement Project

Ministry of Labour and Social Policy

Во прилог известување за потребата на пополнување на Индекс Кац од страна
на матичните лекари согласно Правилникот за начинот и обемот на социјалните услуги, нормативите и стандардите за давање на социјалните услуги помош и нега во домот кој Ви се доставува во прилог од страна на
Министерсвото за труд и социјална политика, Сектор социјална заштита.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари