Допис за издавање на упат за детекција на антитела

Почитувани,

Согласно важечките протоколи на Комисијата за заразни болести и
Министерството за здравство, анализи кои треба да се користат за
дијагностицирање на SARS –CoV- 2 се PCR тестот и брзиот антигенски тест (детекција на антигрени).

Анализите за детекција на антитела од класата IgG и IgM не треба да се вршат на товар на средствата на Фондот, бидејќи овие анализи не се користат при третман на осигуреници заболени од COVID 19.

Поради тоа, потребно е веднаш да ги информирате избраните лекари на подрачјето на вашата општина дека не треба да издаваат упат за детекција на антитела од класата IgG и IgM.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари