Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари

Архива за категоријата Соопштенија

ВОВЕДУВАЊЕ НА ИНТЕГРИРАН ЗДРАВСТВЕН ИНФОРМАТИЧКИ СИСТЕМ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

1

Министерството за здравство, согласно “Стратегијата за развој на Македонски интегриран здравствен информатички систем“, (Документ IT_strategija_IZIS) заедно со своите кл ...

04.26.11 | Соопштенија | Read more

Софтверска алатка за електронска здравствена картичка

0

За да може да ја користите електронската здравствена картичка, потребно е да имате компјутер со оперативен систем Microsoft Windows, читач за картичка и инсталациски паке ...

04.26.11 | Соопштенија | Read more

Среќни Велигденски Празници

0 Среќни Велигденски Празници

Среќни Велигденски празници на сите колеги им посакува Управниот одбор на ЗПЛРМ! ...

04.19.11 | Соопштенија | Read more

Информација за дежурства – морбили

2

Направете ги дежурствата да бидат по 8 часа за да нема замерки меѓу колегите.Не е во ред некој да дежура 8 а некој 12 часа. Почитувајте се и заменувајте се кој како мо ...

04.19.11 | Соопштенија | Read more

Известување за колегите од Скопје кои што не се концесионери

0

За сите колеги од Скопје кои не се концесионери да се пријават кај главните сестри на Поликлиниките за да бидат ставени на список за дежурање во пунктовите за Морб ...

04.18.11 | Соопштенија | Read more

Заклучоци од состанокот на Управниот одбор на ЗПЛРМ 16.04.2011

2

Почитувани колеги, На следниот линк ќе можете да ги превземете заклучоците од состанокот на Управниот одбор на ЗПЛРМ одржан на 16.04.2011. Заклучоци од состанокот на ...

04.17.11 | Соопштенија | Read more

Масовно вакцинирање од морбили – Канал 5 15.04.2011

0

На пунктовите за вакцинирање, се слуша плачот на бебињата,се вакцинира населението во целата држава од заразните морбили.Во кумановска населба ,,Средорек ,, се пови ...

04.17.11 | Соопштенија | Read more

Наредба и алгоритам поврзани со епидемијата на морбили

2

Почитувани колеги, На следните линкови можете да ги превземете наредбата и алгоритамот поврзани со епидемијата на морбили. Наредба епидемија морбили Алгорит ...

04.14.11 | Соопштенија | Read more

Известување од ФЗОМ за матичните лекари – морбили

0

Во врска со известувањето од Министерството за здравство за прогласена епидемија на морбили на ниво на Република Македонија, ги известуваме матичните лекари за пр ...

04.14.11 | Соопштенија | Read more

Нема преоден период за старите хронични рецепти Утрински Весник 12.04.2011

2

Фондот ги обвинува матичните лекари, кои навреме не ги информирале пациентите Јасмина Јовановска Нема преоден период за старите хронични рецепти. Фондот за ...

04.13.11 | Соопштенија | Read more