Владата одлучила да ја зголеми капитацијата 5 дена пред протестот на матичните лекари

0

https://www.youtube.com/embed/63_fcudXTkk Од јануари лекарите и стоматолозите од примарна здравствена заштита треба да добиваат повеќе пари на сметка. Капитација за матични од 63 н ...

09.11.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Protest porodičnih ljekara u Sjevernoj Makedoniji

0

Porodični ljekari traže povećanje naknada koje im država isplaćuje, ali i poboljšanje uslova rada. Treći i posljednji dan protesta porodičnih ljekara u Sjevernoj Makedoniji. Traže povećanje naknada koje im država isplaćuje, ali i poboljšanje uslova rada. Tokom trodnevnih prote ...

09.11.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Распоред на саботни дежурства Бит Пазар 10.09.2022 – 03.12.2022 Корегиран

0

Распоред-на-саботни-дежурства-Бит-Пазар-10.09.2022-03.12.2022-1 ...

09.6.22 | Списоци за дежурства | Прочитај повеќе

Зошто Владата нема сериозен дијалог со матичните лекари?

0

Приватните матични лекари и денеска го продолжија вчера започнатиот протест. Така, се чини, ќе биде и утре до кога е предвидено да трае ваквото изразување на неза ...

09.6.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Др. Чолакова – Дервишова: 5 години не се решаваат барањата на лекарите, уште колку време треба да помине?

0

Протестот на приватните лекари се одвива во најдобар ред, а надлежните имаа доволно време да ги решат сите наши барања, од кои не се сите врзани за финансиски сре ...

09.6.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Во ординациите се примаат само итните пациенти со висока температура и други состојби – матичните лекари на тридневен протест

0

Матичните лекари од денес не издаваат упати и не пишуваат рецепти на пациентите. Вака ќе биде до среда 7 септември, а причина за протестот наведуваат дека е тоа шт ...

09.6.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Чолакова-Дервишова: Сè уште нема одговор од Министерството и Фондот на нашите барања

0

Во тек е вториот ден од протестот на Здружението на приватни лекари.  Претседателката на Здружението, д-р Лилија Чолакова-Дервишова во изјава за МИА вели дека с ...

09.6.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Тема на денот со Лилија Чолакова Дервишова

0

https://www.youtube.com/embed/k3Xbs9IO2Y4 ...

09.6.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

КАПИТАЦИОНИОТ БОД НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА, ТРЕБА ДА СЕ ОДРЕДИ СОГЛАСНО МЕТОДОЛОГИЈА: Матичните лекари втор ден протестираат

0

Продолжува протестот на матичните лекари и денеска. Чекалните во амбулантите, односно ординациите на матичните лекари  се празни, со ретки исклучоци. Доаѓаат ...

09.6.22 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Распоред на саботни дежурства Драчево 27.08.2022 – 12.11.2022 Конечен

0

Raspored-na-sabotni-dezurstva-Dracevo-27.08.2022-12.11.2022-Konechen ...

08.31.22 | Списоци за дежурства | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари