Вебинар за бета-блокатори

0

Почитувани, Со огромна чест и задоволство Ве известуваме дека од денес 15.02.2021 на платформата на ЛКМ е поставен вебинар со тема: “Местото и улогата на БЕТА-БЛОКАТО ...

02.16.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Вакцинација за матични лекари

0

Почитувани,На линкот подолу поставена е апликација за пријавување за вакцинација за вработени во ПЗУ - матични лекари (општа медицина и гинекологија), аптеки, лабо ...

02.16.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Работилници за 2021

0

Почитувани колеги, И оваа година продолжуваме со нашите работилници за КМЕ.Едната тема ќе биде за Корона вируси и третираањето на примарно ниво, а втората тема ќе ...

02.15.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Оглас за медицинска сестра

0

Почитувани, Медицинска сестра со повеќегодишно работно искуство, со познавање на програма Прима Медика и делумно познавање на програма К Софт бара работа. Тел ...

02.15.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Одржан состанок во Стоматолошка комора

0 Одржан состанок во Стоматолошка комора

Почитувани колеги, На ден 11.02.2021 се одржа состанок во Стоматолошка Комора,заедно со ЛКМ,Фармацевска Комора, ЗПЛРМ и националниот координатор за вакцинација. ...

02.13.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Запознавање со член 339 од законот за безбедност во сообраќајот

0

Почитувани колеги, На следниот линк можете да го превземете Член 339 од Законот за безбедност во сообраќајот со цел да се запознаете со оваа обврска на здравствени ...

02.13.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Реализирана средба помеѓу Министерот за здравство и ЗПЛРМ

0

Почитувани колеги, На ден 11.02.2021 се реализираше средба меѓу Министерот за здравство и Претседателот на ЗПЛРМ. Тема тековни проблеми. ...

02.13.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Лекарска комора на Македонија / Oda e Mjekëve të Maqedonisë

0 Лекарска комора на Македонија / Oda e Mjekëve të Maqedonisë

Лекарската комора, Фармацевската комора и Стоматолошката комора со заедничка поддршка за афирмација на вакцинацијата. Вакцинирањето е најдобар, најефикасен и на ...

02.13.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Новини во правна регулатива Сл.Весник бр.28

0

Службен весник на РСМ, бр. 28 од 2.2.2021 година ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЛЕКОВИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ СРЕДСТВА ЗАКОН-ЗА-ИЗМЕНУВАЊЕ-И-ДОПОЛНУВАЊЕ-Н ...

02.11.21 | Новини во правна регулатива | Прочитај повеќе

Матичните лекари реагираат – Не сме телефонски секретарки, најдете друг модел за закажување вакцинација

0

https://www.youtube.com/embed/U_GPdzjKm_8 Матичните лекари одбиваат да закажуваат вакцинација преку електронскиот систем „ Мој термин“. По најавата од комитетот за имунизација, ...

02.7.21 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари