Новите правила за лекување ги испаничија болните – Нова Македонија 18.01.2011

1 Новите правила за лекување ги испаничија болните - Нова Македонија 18.01.2011

Исплашените болни, кои сакаат да знаат како ќе се одвива нивното лекување, информации бараат од матичните лекари, но тие не можат точно да им објаснат зашто не ги зн ...

01.20.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Постапување во сезона на грип 2010/2011

0

Почитувани колеги, Со цел Ваше побрзо информирање како основни носители на здравствената заштита на примарно ниво и партнери на Министерството за Здравство, Ви ...

01.19.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Матични Лекари – Партиципација МТВ1 12.01.2011

2

Почитувани колеги, На следните два линка ќе можете да ја погледнете емисијата Систематски со темата Партиципација кај матичните лекари од 12.01.2011 со гостите Д-р. Ли ...

01.16.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Преку лавиринти до клиника – Дневник 14.01.2011

0 Преку лавиринти до клиника - Дневник 14.01.2011

За најновата „маршрута“, што денеска ќе ја обелодени Министерството за здравство, пациентите негодуваат и сметаат дека ќе им биде ускратено основното право на ...

01.15.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Уплати за Лекарска Комора

0

Почитувани колеги, Проверете си ги уплатите за Лекарска Комора. Секој доктор треба да има уплатено по 8.400,00 денари за нова лиценца и членарина во износ од 1.440,00 дена ...

01.15.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Промена на режимот за препишување на Olanzapin, Sulfosalazin и Karvedilol

1

Почитувани колеги, Во Службен Весник е објавена промената на режимот на препишување на Olanzapin, Sulfosalazin и Karvedilol. Сите се симнати на режим РС. Претходно беа на режим РС ...

01.3.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Ќе се плаќа и на матичен – Дневник од 03.01.2011

3 Ќе се плаќа и на матичен - Дневник од 03.01.2011

Ако почне барем минимално да се плаќа, тогаш нема да се оди непотребно на лекар. Бараме и прегледите што не се итни да се закажуваат кај матичните лекари Бесплат ...

01.3.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Дистрибуција на Прирачникот – Упатства за практикување медицина заснована на докази подготвен преку Проектот за управување со здравствениот сектор

1

Почитувани, Како што Ви е познато,Министерството за здравство на 19 декември го промовираше Прирачникот “Упатства за практикување медицина заснована на докази” ...

12.23.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Реакција по повод пресот на Здружението на вонболнички гинеколози и Здружението на приватни лекари на Македонија

6

Од: ФОНД ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА Дата: 19.12.2010 Реакција по повод пресот на Здружението на вонболнички гинеколози и Здружението на приватни лекари ...

12.19.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Соопштение од здружението на вонболнички гинеколози

0

Од Здружение на вонболнички гинеколози СООПШТЕНИЕ До нашите пациенти, колеги и Министерот за здравство Во врска со се позачестените изјави во медиумите за р ...

12.16.10 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари