Аптекарите и лекарите си играат пинг-понг со пациентите

2 Аптекарите и лекарите си играат пинг-понг со пациентите

Едните строго бараат исправност на рецептите, другите се' уште се учат со печатените рецепти Јасмина Јовановска И по еден месец од воведувањето на печатениот р ...

08.4.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Промени во правилникот за БПО

1

Почитувани, Пристигна допис од ФЗОМ дека има промени во правилникот за БПО. 1. Допрецизирање и уточнување на состојбите кои се услов за остварување на правото на ...

08.4.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Голтаме лекови за 150 милиони евра годишно Дневник 01.08.2011

11

Во 2008 година имало 10 милиони реализирани рецепти за лекови од позитивната листа, а во 2010 година биле издадени дури 15, 2 милиони лекови, посочуваат од Фондот за здра ...

08.3.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Известување за препишување на лекови на рецепт по препорака на специјалист/субспецијалист

1

Почитувани, На следниот линк можете да го превземете известувањето за пропишување на лекови на рецепт по препорака на спец/субспец. Известување за препишување н ...

08.2.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Редовна средба помеѓу ФЗОМ и ЛКМ

0

Почитувани колеги, На следниот линк ќе можете да го превземете соопштението од 25.07.2011 за редовната средба помеѓу ФЗОМ и ЛКМ. Средба ФЗОМ ЛКМ ...

08.2.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Понуда од Утилис Струмица

0 Понуда од Утилис Струмица

...

08.2.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Известување за препишување лекови

2 Известување за препишување лекови

...

08.2.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Записник од состанок со ЛКМ одржан во ФЗОМ на 13.07.2011

0

Почитувани колеги, На следниот линк можете да го превземете записникот од состанокот помеѓу ЛКМ и ФЗОМ одржан во просториите на ФЗОМ на 13.07.2011. Записник од соста ...

08.2.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Службен весник на РМ број 95/2011 од 14.07.2011

3

Почитувани колеги, Во последниот број на Службен весник на РМ, број 95/2011 од 14.07.2011 има објавено повеќе прописи од страна на ФЗОМ. Меѓу нив, позначајни се: - Пречисте ...

07.21.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Известување до сите општи лекари на територијата на ПС Битола

0

Почитувани, Поради добиените поплаки од осигурениците, Ве известуваме за начинот на упатување на пациентите за одредени здравствени услуги кои не се извршуваат ...

07.21.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари