Известување за колегите од Скопје кои што не се концесионери

0

За сите колеги од Скопје кои не се концесионери да се пријават кај главните сестри на Поликлиниките за да бидат ставени на список за дежурање во пунктовите за Морб ...

04.18.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Заклучоци од состанокот на Управниот одбор на ЗПЛРМ 16.04.2011

2

Почитувани колеги, На следниот линк ќе можете да ги превземете заклучоците од состанокот на Управниот одбор на ЗПЛРМ одржан на 16.04.2011. Заклучоци од состанокот на ...

04.17.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Масовно вакцинирање од морбили – Канал 5 15.04.2011

0

На пунктовите за вакцинирање, се слуша плачот на бебињата,се вакцинира населението во целата држава од заразните морбили.Во кумановска населба ,,Средорек ,, се пови ...

04.17.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Наредба и алгоритам поврзани со епидемијата на морбили

2

Почитувани колеги, На следните линкови можете да ги превземете наредбата и алгоритамот поврзани со епидемијата на морбили. Наредба епидемија морбили Алгорит ...

04.14.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Известување од ФЗОМ за матичните лекари – морбили

0

Во врска со известувањето од Министерството за здравство за прогласена епидемија на морбили на ниво на Република Македонија, ги известуваме матичните лекари за пр ...

04.14.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Нема преоден период за старите хронични рецепти Утрински Весник 12.04.2011

2

Фондот ги обвинува матичните лекари, кои навреме не ги информирале пациентите Јасмина Јовановска Нема преоден период за старите хронични рецепти. Фондот за ...

04.13.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Срцев шум – болест или состојба

0

Почитувани, Специјалната болница „Филип Втори” СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА „ФИЛИП ВТОРИ“ По повод започнувањето со проектот за изградба на нова болница, СБХ „Фил ...

04.12.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Одлука за прогласување епидемија на морбили на ниво на Република Македонија

0

Почитувани колеги, со цел Ваше брзо информирање, брзо и доследно спроведување на мерките за нејзино сузбивање и доследно спроведување на веќе донесените наредби ...

04.12.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Известување за хроничен рецепт

5

Почитувани колеги, На следниот линк ќе можете да го симнете известувањето за хроничен рецепт од страна на ФЗОМ. Известување за хроничен рецепт ...

04.10.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Лекарите бараат почит и заштита Дневник 07.04.2011

0

Треба да се врати почитта кон лекарите и тие да си го најдат своето место во општеството, бидејќи здравјето е најскапо, порачаа приватните лекари, кои бараат да се с ...

04.9.11 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари