Партиципација во Хрватска

0

Manje participacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i ljekarnama Posjet liječniku i recept jeftiniji za pet kuna Velika većina građana ovu pogodnost neće ni osjetiti jer participaciju ionako nisu dužni plaćati svi oni koji redovito uplaćuju dopunsko zdravstveno osiguranje kod HZZO-a ...

01.22.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Партиципација во соседна Бугарија кај семеен лекар

19

Съгласно чл.37 от Закона за здравното осигуряване (ЗЗО) здравноосигурените граждани заплащат за всяко посещение при лекаря или лекаря по дентална медицина потребит ...

01.19.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Помошни алатки при упатувањето на пациентите на повисоко ниво на здравствена заштита

9

Помошни алатки при упатувањето на пациентите на повисоко ниво на здравствена заштита ...

01.18.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Информација за цели и капитација

37

Почитувани колеги, Денес се пуштени целите за јули, август и септември.А капитација 70% за октомври идната недела. ...

01.17.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Итен состанок на сите матични доктори од Гостивар 18.01.2012

1

Итен состанок на сите матични доктори од Гостивар Во Балкан Петрол во Среда во 14 часот на ден 18.1.2012 ЗПЛРМ, Кординатор за Гостивар Др-М.Салиу ...

01.17.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Пациентите ќе се простат од бесплатното здравство Утрински Весник 17.01.2012

15

Здружението на матичните лекари ќе бара партиципација од 50 денари без разлика дали пациентот дошол на преглед или, пак, само по рецепти Јасмина Јовановска Да ...

01.17.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Од 16.01.2012 нема да има дежурства во Куманово

3

Здружението на матични лекари од Куманово донесе решение дека од ден 16.1.2012 повеќе нема да има дежурства во Брза помош од страна на истите. Даден е допис до локалната ...

01.17.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Итен состанок на сите матични доктори од Скопје 17.01.2012

22

Итен состанок на сите матични доктори од Скопје Во Даре Џамбаз во вторник во 20 часот на ден 17.1.2012 ЗПЛРМ ...

01.16.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Нема пари за проширување на здравствените услуги Нова Македонија 14.01.2012

4

Фондот за здравство годинава нема да ги прошири здравствените услуги што пациентите ги добиваат со сино картонче. Околу 600-те милиони денари повеќе пари што ги доби ...

01.15.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Тодоров начека празни ординации – Нова Македонија 14.01.2012

3

Две ординации без лекари начекал министерот за здравство Никола Тодоров при вчерашната ненајавена посета на поликлиниката „Бит-пазар“. Тој смета дека нема пробл ...

01.15.12 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари