Информација за измени на закон за здравствена заштита

0

Почитувани колеги, во теке се измени на Закон за здравствена заштита - постои работна група именувана од Министерот, се работи два пати неделно, член по член. ...

09.27.18 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Состанок со СЗО

0

На ден 25.09.2018 година Претседателот на ЗПЛРМ присуствуваше на состанок со Светска здравствена организација - Тема: СЗО се интересираше за проблемите на примарното з ...

09.27.18 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Одржана работилница – Тетово

0 Одржана работилница - Тетово

Почитувани колеги, На ден 25.09.2018 во Тетово се одржаа две работилници на теми Меланома малигнум и Идентификување и пријавување на несакани реакции од употреба на ф ...

09.26.18 | Работилници | Прочитај повеќе

Распоред за саботни дежурства Драчево 13.10.2018 – 03.11.2018

0

Распоред на саботни дежурства Драчево 13.10.2018 - 03.11.2018 ...

09.26.18 | Списоци за дежурства | Прочитај повеќе

Работилница Дебар 28.09.2018

0

Почитувани колеги, На ден 28.09.2018 со почеток од 16:00 часот во просториите на дирекцијата на поранешниот здравствен дом Дебар ќе се одржи работилница на тема Акутен п ...

09.25.18 | Работилници, Соопштенија | Прочитај повеќе

Започнување со работа на измена на Закон за здравствена заштита

0

Почитувани колеги, На ден 20.09.2018 година Министерство за здравство почна да работи на измена на Закон за здравствена заштита заедно со ЛКМ, ЗПЛРМ, Фармацевтска ком ...

09.23.18 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Средба во ЛКМ со претставници од Светска Банка

0 Средба во ЛКМ со претставници од Светска Банка

На ден 19.09.2018 година Во ЛКМ беа присутни претставници од Светска Банка - тема скенирање на проблемите во примарното здравство. Претседателката Калина Старделова ги ...

09.20.18 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Известување за работилници – Тетово

0

Почитувани колеги, Предавањата од 21.09.2018, петок во Тетово – Мелагнома Малигнум – Идентификување и пријавување на несакани реакции од употреба на фармацевтски п ...

09.20.18 | Работилници, Соопштенија | Прочитај повеќе

Здравствените власти и матичните лекари се договорија – нема повеќе миграција на пациентите во случај на заминување на лекарот

0

[embed width="400" height="300"]https://www.youtube.com/watch?v=rmQPAlG4RHg[/embed] Ако матичниот си замине од ординацијата или почине, пацинетите нема да останат без лекар. Фондот нема веднаш да ги из ...

09.14.18 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Информација за капитационен бод

0

Почитувани колеги, Министерот вети дека за две недели ќе има повторна средба на која ќе се прават математики за процентот на покачување на капитациониот бод. Со ...

09.12.18 | Соопштенија | Прочитај повеќе

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари