Одлука за организирање на протестен марш

На ден 7 Април, највисокиот орган на ЗПЛРМ донесе одлука за организирање протестен марш на белите мантили заради игнорантскиот однос на МЗ и ФЗОМ,кон нашите барања.

-Пациенти и лиценца на ПЗУ
– Казнена политика кон приватните доктори
– Право на боловање како сите нормални граѓани
– До 800 пациенти да не е задолжително да се има медицинска сестра.


Од страна на МЗ и ФЗОМ требаше да има работни групи за неколку наши барања, групите требаше да работат од декември но до сега никој нема повикано за работа со докторите и да се направат сериозни реформи.


МЗ и ФЗОМ Вие сте на потег.Парите за изработените услуги да и се платат на колешката. Управниот одбор на ФЗОМ има донесено одлука,што се чека?

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари