Состанок на работната група за измена на Законот за здравствена заштита

Почитувани колеги,

На ден 01.04.2019 година се одржа сосотанок на работната група за измена на Закон за здравствена заштита. Се договоривме за рок од две недели да дадеме забелешки на предлогот. Бидејќи многу важни предлози  за нас и примарното здравство кои сме ги дале во тек на работењето не се инкорпорирани во предлог законот.

Пациенти на ПЗУ за сигурност и континуитет на здравствената заштита на пациентите и на фирмите.

Ако нема медицинска сестра тогаш да има било каков администратор  за да има тим .

Многу поголема слобода во работењето на докторите и можност за времен доктор. Сосотанокот траеше 2 часа.

Со почит Др Лили

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари