Средба со Министерот и Директорите на ФЗОМ

Почитувани колеги,

на денешната средба со Министерот и Директорите на ФЗОМ се постигна договор за законски измени за едно наше стратешко барање. Повеќе нема да се бришат пациентите ако си замине вработениот доктор. Следна недела измените ќе одат во собраниска процедура. Автоматски ќе се префрлаат на новиот вработен доктор а во меѓувреме замената ќе добива 70%. По однос на финансиите во приватното здравство останува да се дискутира за две недели.

Со почит Др Лилија Чолакова Дервишова
Претседател на ЗПЛРМ

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари