24 анализа – Има ли можност од злоупотреба на доверливите податоци од медицинските досијеа на пациентите?

Што се содржи електронскиот систем Мој термин? Кои се предностите, но и слабостите на овој систем на закажување? Зошто не се намали времето на чекање за магнетна резонанца или операции? Има ли можност од злоупотреба на доверливите податоци од медицинските досијеа на пациентите? За првпат во јавноста ќе говорат Драган Шахпаски и Маријана Нешковска кои се дел од тимот што го создаде Мој термин, Жаклина Чагоровска советник во Управата за електронско здравство и др. Лилијана Чолакова Дервишова претседател на Здружението на приватни лекари.

Извор

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари