Конечно стигна капитацијата за месец Јуни

Денес дури легнаа на жиро сметка средствата како надокнада за трудот на докторите од месец ЈУНИ.

Од целиот здравствен систем само приватниот сектор добива надокнада за трудот со каснење од 67дена. Приватниот сектор го финансира здравството на РМ 25 години.

Ќе тргнеме напред, само кога и МЗ, ФЗОМ-кои се сервис на здравствените работници, кои постојат заради докторите, ќе земаат надокнада за трудот во исто време со докторите! Со почит до сите !

ПС: до нова година ќе си одат уште 10 матични доктори од Кавадарци за Германија!

Дали треба уште да пишувам и алармирам дека Македонија ќе се доведе во ситуација да нема и доктори, кои се најважни за да спасат човечки живот.

Кој е столбот на здравствениот систем?
МАТИЧНИОТ ДОКТОР.

Кој е најдостапен за пациентите ?
МАТИЧНИОТ ДОКТОР

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Кредитни продукти за ПЗУ
Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари