Појаснување за пишување рецепти

Почитувани колеги,

заради многуте јавувања од повеќе градови за тоа како во моментов треба да се пишуваат рецептите едно појаснување.

Може генерика и плус брендот кој го преферира пациентот.На пример Лизиноприл и во заграда Скоприл. Имаше повеќе толкувања и ова е последно и валидно.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари