Доделување на електронски читачи

Почитувани колеги,

ова е линкот преку кој треба да си пополните образец за Барање за електронска картица.

Барање за издавање на електронска здравствена картичка

На страната на Министерство во делот Е здравство под ЕЗК има начин како да се инсталираат драјвери за читачите кои ќе ни ги даде Министерство.

Сите координатори по градови да се јават кај Митко Јанкуловски од Министерство за здравство за да подигнат читачи за електронски картици. Да го контактираат на мобилен телефон на 075 276 647 ден пред да одат да подигнат со точна бројка на ПЗУ –а.

На секое ПЗУ му следуваат по 2 читача.Со барањата за електронска картица треба да се достави лична карта а за децата извод од матична книга на родените. Истите ќе ги доставите до Вашите подрачни на Фондот.

Со почит,
Др Лилија Чолакова Дервишова

Коментари (10)

 

 1. Doktor напиша:

  Vo pravo se kolegite, zasto ministerstvoto ne gi snabdi na site so po dva 2 kompjuter stom tolku se zainteresirani za voveduvanje na integriran informaticki sistem vo makedonskovo zdravstvo vo koj site bi rabotele bez problem!
  I plus zasto sega site od kolegite mi velat mojot softver da bide licenciran i mora da bide od AMC ili neznam sto, koga jas celo vreme koristam licenciran softver od microsoft.

 2. dr напиша:

  Почитувана Д-р Лили
  Не знам од која причина модераторот го има отстрането коментарот за доделување на читачи на картици,мегутоа се работи за реалност на која ке наидат и други ПЗУ.Повторувам: Ние сме ПЗУ со двајца лекари,педијатар и лекар по општа прак.,работиме со посебни популациони групи и имаме компјутери лекар-сестра како и свое работно време.По сета логика нам ни требат 4 читачи во спротивно не можеме да ја организираме работата според стандардите кое ги бара МЗ. Ве молам за одговор или упатете не на одредена адреса како би го решиле овој преблем.Со почит,поздрав.

 3. dr напиша:

  Почитувана Д-р Лили
  Велите 2 читача за едно ПЗУ, или поточно читач кај лекар и читач за пациент кај сестрата.Нашата ПЗУ функционира спрема популанциона група( педијатар и лекар по општа пракса) и секој со свој компјутер засебно си ја организира работата.Значи за да функционираме на нас ни требат најмалку 3 читачи т.е. 4 читачи.Молам за одговор,поздрав…

 4. nena напиша:

  a ako vo edno PZU rabotat po dvajca maticni lekari (pr. pedijatar i opst ) togas ke treba 4 citacitaka li e ?

 5. Dusko напиша:

  Gospod ke plati za ftoriot kompjuter!!!!!!!!!!!!!!!

 6. daka напиша:

  Се согласувам со колегата КОЈ ЌЕ ГИ ДАДЕ ПАРИТЕ ЗА ВТОРИОТ КОМПЈУТЕР??????

 7. nikola напиша:

  Koj ke gi dade parite za vtoriot kompjuter ?

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари