Соопштение бр.6

По барање на новинар на весникот Време, дадена е изјава од Д-р. Лилија Чолакова Дервишова за текот на имплементацијата за електронската картица. Кажано е да докторите од приватниот сектор даваат поддршка за овој проект.

Бенефит е средување на базата на пациенти и помалку папирологија. Постојат пилот ординации во Скопје кои добија компјутери од хрватската програмерска куќа Куспис. Читачите на електронски картички се набавени од Министерството за сите доктори. Но, кај истите има проблем со средување на базата на пациенти. Фалат пациенти.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари