Соопштение бр.5

Одржан е состанок на Управен одбор на ЗПЛРМ во просториите на ЛКМ каде е соопштено што е сработено и што е ново.

Направена е пререгистрација на здружението од страна на адвоатот Гроздан Шутинов. Веќе, здружението има и потпретседател за секундарно здравство, интернистот Д-р. Влатко Симоновски од Кавадарци.

На состанокот, претставникот од Штип, Д-р. Златко Стојменов побара реакција од страна на ЗПЛРМ заради тепаните гинеколози од истиот град. Договорено е портпаролот на здружението, т.е. адвокатот, да излезе пред медиум и да го каже ставот на здружението. ЗПЛРМ остро го осудува актот на насилство над докторите од страна на сопругот на пациентката кај која се дијагностицирал карцином.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари