Деловен процес ИЛ обрасци 7 дополнувања со образец А, Б и В

Почитувани,

По состанокот кој го имавме на оваа тема, а и по извршените консултации со нашите подрачни служби, направив мали корекции и дополнувања на претходната верзија на процедурата за ИЛ обрасци.

Од тие причини, Ви ја доставувам дополнетата верзија и воедно Ве замолувам да до петок (22.10.2010 година) ми испратите Ваше мислење или коментар во однос на истата.

За Вашите забелешки кои беа претходно презентирани на состанокот а кои се однесуваа на законската регулатива, ја запознав директорката и останува напатствието кое Ви го дадовме, а тоа е што побрзо писмено да ги доставите до Фондот.

Поздрав,

Валентина Самарска Јоргусека

Линк за превземање: Деловен процес ИЛ обрасци- 7-dopolnuvanja so obrazec A,B i V

Коментари (1)

 

  1. администратор напиша:

    Со мало задоцнување го разгледав постот, и ако ова стане редовна процедура веројатно ќе треба да запослат уште 5-6 референти за оваа глупост. Излегува дека е поважен ИЛ образецот од договорот или упатството за капитација. Петстотини различни форми на образци и слични глупости додека може да се реши едноставно. Кога ќе дојде пациентот кај докторот да му се даде образецот во два примерока, во подрачната единица нека го пријават ако е слободен и вториот примерок заверен од референтот му го даваат на пациентот да го носи во ординација. Заверката е доволен доказ дека се е во ред и нема потреба од разни образци бр. 1 , 2 , 3 и што уште не. Наместо да се поедностави процедурата уште додатно се компликува како и се останато . Поздрав

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари