Известување за начинот на издавање на боледување

Почитувани,

Во изминатиот период пристигнаа реакции до Фондот дека одредени избрани лекари  не можат да отворат и издадат боледување на осигуреници кои поради болест или повреда се привремено спречени за работа, а за истите работодавецот нема платено придонес за здравствено осигурување за тековниот период.

Поради тоа со ова известување ве потсетуваме како осигуреникот може да  го оствари правото на привремена спреченост за работа поради болест и повреда, согласно Законот за здравствено осигурување.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари