Вебинар за бета-блокатори

Почитувани,

Со огромна чест и задоволство Ве известуваме дека од денес 15.02.2021 на платформата на ЛКМ е поставен вебинар со тема: “Местото и улогата на БЕТА-БЛОКАТОРИТЕ ВО СОВРЕМЕН ТРЕТМАН НА КАРДИОВАСКУЛАРНИТЕ БОЛЕСТИ“

предавач : Асс. д-р Емилија Лазарова Трајковска , ЈЗУ Универзитетска
клиника за кардиологија, Скопје

Универзитет ” Св.Кирил и Методиј” Скопје

Вебинарот е акредитиран од ЛКМ со 2 бода КМЕ

Да Ве потсетиме дека на нашиот пазар Хемофарм STADA grupa има 2
БЕТА-БЛОКАТОРИ, а тоа се:

 1. BARIOS (nebivolol) 5mg, 30 таблети
 • Највиско-селективна β1 блокада
 • Најдобар вазодилататорен ефект ,преку ослободување на азотен
  монооксид
 • Најдобар антихипертензивен ефект
 1. PRESOLOL (metoprolol) 50mg, 28 таблети

PRESOLOL (metoprolol) 50mg, 56 таблети

PRESOLOL (metoprolol) 100mg, 30 таблети

 • Селективна β1 блокада
 • Кратко делувачки β1 блокатор
 • Најдобар антиаритмик На вебинарот можете да се пристапите преку веб-страната на Комората и
  постапката за пристапување до вебинарот е следна:
 1. Притиснете на текстот „Најава во портал за лекари“ (во десниот горен агол на насловна страница на http://www.lkm.org.mk) или пристапете директно преку следниов линк https://portal.lkm.org.mk/Main/Login.aspx
 2. Се најавувате со Вашето „Корисничко име“ и „Лозинка“.

Вашето корисничко име е Вашата маил адреса наведена во Регистарот, а Вашата лозинка се последните 6 ( шест) броеви од Вашиот матичен број.

 1. Со притискање на копчето „Логирај се“, се вклучувате во Вашето досие.
 2. Со притискање на полето “Вебинари” се прегледуваат поставените вебинари.
 3. По прегледување на содржината следува полагање на тест, а бодовите автоматски се калкулираат и резултатот му се презентира веднаш на лекарот. Потоа се генерира електронски сертификат и автоматски запис на бодовите во електронското досие на лекарот.

Вебинарот е активен три месеци, а по истекот на тој рок вебинарот останува достапен за повторно разгледување на предавањето Местото и улогата на БЕТА-БЛОКАТОРИТЕ ВО СОВРЕМЕН ТРЕТМАН НА КАРДИОВАСКУЛАРНИТЕ БОЛЕСТИ“.

СЕКОЕ ДОБРО

Со почит ,

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари