Соопштение за прифаќање на новиот упат LU1 COVID 19 со список на ПЗУ лаборатории

Почитувани,

По реакција на ЛКМ дека приватните лаборатории не го прифаќаат упатот ЛУ 1 COVID 19, во прилог доставувам дополнето Соопштение дека новиот упат задолжително треба да го прифаќаат:

-сите ЈЗУ( болници и здравствени домови),

-ПЗУ лаборатории кои имаат договор со Фонд за ЛУ 2 иПЗУ лаборатории кои имаат договор со Фондот за ЛУ 1 со вработен лекар
специјалист по медицинска биохемија

Сите горенаведени здравствени установи задолжително треба да ги вршат лабораториските анализи на Д-Димер и CRP, за осигуреници заболени од COVID 19.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари