Соопштение од ФЗОМ ЛУ-1 КОВИД-19

Почитувани,

Во на следниот линк можете да го превземете соопштението за примена на новиот лабораториски упат ЛУ 1 COVID 19.

Со лабораторискиот упат 1 – COVID-19-(SARS-CoV-2) -“ЛУ1-COVID-19“, се
овозможи на избраниот лекар од дејноста општа медицина, заради следење на здравствената состојба на осигурени лица заболени од COVID 19 кои се на домашно лекување, да може да им издаде ваков упат заради следење на вредностите на биохемиските лабораториски здравствени услуги: Д-Димер и CRP.

Упатот може да се реализира во сите јавни здравствени установи, (болници и здравствени домови) и приватни здравствени установи кои имаат договор со Фондот за вршење на ваков вид на
здравствена услуга.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари