Справување со Ковид 19 од аспект на физичко и ментално здравје

Почитувани,

Ви пишувам со молба за Ваша помош во споделување на линк за истражување поврзано со справувањето со пандемијата со Ковид 19 од аспект на физичката активност и менталното здравје. Ве молам
доколку сте во можност да ја споделите со Вашите колеги и соработници. Искуствата од здравствените работници ќе дадат значаен придонес во севкупните резултати.

Ве молам доколку сте во можност да одвоите 15 мин од Вашето време и да ја пополните анкетата на следниот линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSel8JrpSSG9-d9AJapwU2-k-edMtU5qg2NUD4L0pVW8VZyEsQ/viewform

Анкетата е дел од поголема интернационална студија која има за цел да утврди како луѓето реагираат на КОВИД 19 и однесувањето за време на изолацијата од аспект на физичката активност. Резултатите треба да ни да дадат насоки за ефикасно справување со пандемијата и последиците од неа, препорачувајќи форми на физичка активност
соодветни за секој поединец.

Студијата паралелно се спроведува во 13 различни земји од Азија, Европа и Северна Америка. Истата е раководена од истражувачки тим од Државниот Универзитет Охајо, САД. Во тимот од Македонија
е предводен од неколку професори од Универзитетот „Гоце Делчев“.

Анкетата е анонимна. Истата може да ја пополнат сите лица над 18 години, независно од здравствената состојба и степенот на физичка
активност/неактивност. Во насока на добивање на релевантни податоци, потребен е голем примерок на испитаници. Оттука, ќе ја цениме Вашата помош и во споделување на анкетата со Вашите семејства и блиски лица.

Однапред Ви благодариме за учеството и одвоеното време.

Со почит,

вонр. проф. д-р Билјана Попеска
Факултет за образовни науки
Универзитетски спортски центар
Универзитет „Гоце Делчев“ – ШтипИспрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари