Состанок на кризниот штаб за КОВИД-19

Почитувани колеги,

На ден 04.06.2020 година се одржа состанок на кризниот штаб на кој беа поканети Претседателот на ЗПЛРМ и на здружението доктори албанци.

Се дискутираше за целокупната ситуација во државава со Ковид 19.

Регистрирана е појава во регионот на Полог – да пациенти со сомнителни знаци за корона инфекција не биле пријавувани. Кризниот штаб апелира да сите неследења на протоколи ќе бидат санкционирани од соодветните институции.

Матичните доктори уште еднаш апелираат до сите пациенти навремено да се јавуваат кај нив за било каков проблем.

ЗПЛРМ

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари