Известување од ФЗОРСМ до лекари специјалисти – педијатри

ПЗУ избрани лекари –  специјалисти педијатри

При пропишување на електронски рецепт за лекови, за кои според Листата на лекови кои паѓаат на товар на Фондот, режимот на пропишување е “R- лек кој го пропишува избран лекар специјалист-педијатар самостојно“, во полето во кое треба да се впише бројот на извештај од специјалист, треба да се внесе бројот и датумот на прегледот евидентиран во електронскиот амбулантски дневник – електронското бројче со кое е забележан секој преглед.

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари