Соопштение од ФЗОРСМ

Почитувани,

Направено е дополнување на Соопштението  за лекарите (ЛКМ) истакнато на веб од 23.04.2020 година, со тоа што истото е заменето со ново  дополнето Соопштение за лекари (ЛКМ) од 13. 05.2020 година.

Промената се однесува во делот на:

  • Исплата на надоместок за привремена спреченост за работа по основ професионалното заболување на вработените во здравствениот сектор
  • Продолжување со работа на лекарите  специјалисти од 13.05.2020 година
  • Заверената потврда за потреба од ортопедско помагало избраниот лекар може да ја види на порталот на Фондот и да го извести осигуреното лице за бројот на заверената потврда за да може истиот да го подигне  помагалото во соодветната ортопедска куќа/аптека.

Со почит

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари