Средба со Министерот за здравство

Почитувани колеги,

на ден 06.05.2020 година се реализираше средба меѓу Министерот за здравство Г-дин Венко Филипче и Претседателот на ЗПЛРМ Др Лилија Чолакова Дервишова.

Повторени се нашите стратешки барања

-Пациенти на ПЗУ

-Побарано е уште една капитација плус за да се намали разликата во исплатите на капитациите. И Министерство и ФЗОМ  и јавно здравство земаат месец за месец исплата за својот труд, само приватното здравство добива исплата со каснење од 65 дена.Претседателката на ЗПЛРМ потенцираше да примарното здравство во оваа вонредна ситуација направи дополнителни трошоци и да оваа Влада треба да го разгледа  барањето на ЗПЛРМ.  

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари