Состанок со ФЗОМ 21.03.2020

Почитувани колеги,

Денес на ден 21.03.2020 година се реализираше средба меѓу ЗПЛРМ,албанско здружение,семејна медицина,ФЗОМ И МЗ.

Се дискутираше за сегашната состојба со Корона вирусот.

Сите матични остануваат да си работат во своите амбуланти

Боледувања да се даваат согласно препораките од ФЗОМ И МЗ.

Почитувани колеги, внимавајте со дијагнозите за кои се издаваат боледувањата.

Од понеделник ќе има пунктови  во секој град каде има центар за јавно здравје – за тестирање на пациенти.

Ќе има и промени на Мој Термин,алатки кои ќе ни олеснат при оваа ситуација.

Со почит Др Лилија Чолакова Дервишова

Претседател на ЗПЛРМ

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари