Барање од ЗПЛРМ до Владата на РМ

ЗПЛРМ под итно бара Владата да размислува за сериозни реформи во здравството.

Закон за Докторска дејност никаде го нема со години.

Капитациониот бод се ветуваше дека ќе биде 90 денари, а едвај стигна до 63 денари.

Пациенти на ПЗУ-беше ставено во проект на Влада – исто така е неостварено.

Дали некој размислува кој ќе остане да го лекува народот во Македонија???

Примарното здравство е најважно од се!!!

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари