Среќна Нова 2020! Viti i Ri 2020!

Почитувани колеги , соработници, здравствени работници и пријатели,

Нека Новата 2020 Година донесе нови радости, добро здравје и исполнување на сите Ваши желби.

Помина уште една многу бурна година, во која вложивме многу труд, прегледи, рецепти, упати – издадени во енормни бројки, успеавме да поместиме нешто околу исплатата и мало покачување на капитациониот бод.

Но ни останаа нашите суштински барања:

1.Пациенти и лиценца на ПЗУ

2.Ако нема медицинска сестра да се промени правилникот и тимот да е составен од администратор и доктор.

3.Секој матичен доктор да има еднакво право за подолготрајно боледување – исто како колега од јавно здравство.

Нашата борба за подобро место под сонце продолжува, целта е да бидеме еднакви пред Законот не само на хартија, туку и во реалноста.

Некој некогаш искреира примарно приватно здравство и таа приказна треба да продолжи и да се развива а не да се уништува. Убавината на животот е кога нештата имаат континуитет.

Само со единство, креативност и искреност можеме да одиме напред.

Голема благодарност до сите новинари кои го следат здравството. Благодарение на Вашата поддршка успеваме да ги промовираме нашите проблеми, но и да поместиме некои  нешта на подобро. Само со транспарентност и искреност можеме да дојдеме до целта.

Со почит до сите

Претседател на ЗПЛРМ

Др Лилија Чолакова Дервишова

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари