Нема капитација за Доктор Виолета

Почитувани колеги,

Само да Ве информирам дека докторката Виолета не доби капитација за Септември иако работеше вредно цел месец сама без медицинска сестра. Секој пациент излезен задоволен и услужен со сите здравствени потреби, издадени илјадници рецепти, упати, пуштени инфузии, инјекции, замена на друга амбуланта. Од Октомври има медицинска сестра но како ќе ја плати???


Да повториме
Носител на дејноста е ДОКТОР!
Дали во јавно здравство ако си замине сестрата нема плата за докторот???


Дали ако си замине ПР на министер нема плата за Министер???


Ова е ДИСКРИМИНАЦИЈА на приватното здравство.


Ако некој пружа здравствени услуги ,треба да биде награден а не санкциониран.


Африка ли сме ????


Име на ДРЖАВА сменивте ,а правилник за доктори не можете да смените


Жално и срамно!!!!

Со почит,

Др Лили

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари