Реформи во примарно здравство

Почитувани колеги,

МЗ И ФЗОМ ќе почнат со реформи во примарното здравство и ќе се пилотира шест месеци. Во работните групи има претставници од ЗПЛРМ, ЛКМ, Семејна медицина, ФЗОМ и МЗ .

Договорено е да се координираат софтверските куќи од страна на МОЈ ТЕРМИН. И интензивно ќе се работи на нови шифрарници и протоколи за четири дијагнози: Дијабет, Астма, Хипертензија и Хипотиреоза.

Исплатата на капитациите во наредните шест месеци ќе биде иста и без реализација на цели.

Коментари (1)

 

  1. elizabeta.seizova напиша:

    Да ве потсетам во барањата да водите сметка и за матичните лекари,кои заради сите досегашни реформи,останаа без специјализација,а сега почнуваат да исполнуваат услови за пензија.Дали стажот ќе не заштити од реформи или да си одиме пензија.Поздрав!

Испрати коментар

Мора да бидете најавени за да испратите коментар.

Како да се регистрирам?

Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари