Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари

Архива за категоријата Соопштенија

Потврда за пропишан електронски рецепт

0

Почитувани, На следниот линк можете да превземете скенирана ПОТВРДА ЗА ПРОПИШАН ЕЛЕКТРОНСКИ РЕЦЕПТ, потребна да се достави за надоместок на средства за лекови н ...

09.28.20 | Соопштенија | Read more

Соопштение за ЛКМ и за осигуреници

0

Почитувани, Ва веб страницата на Фондот истакнато е дополнето Соопштението за ЛКМ од 18.09.2020 год. Дополнувањето се однесува во делот на: Престанок на мерката пр ...

09.23.20 | Соопштенија | Read more

Упатување на Феријална практика на ученици од прва година кај работодавец (ПЗУ)

0 Упатување на Феријална практика на ученици од прва година кај работодавец (ПЗУ)

Почитувани,Ве известуваме дека согласно програмата за реформирано техничко образование од  здравствена струка, учениците од средните стручни училишта кои заврш ...

09.23.20 | Соопштенија | Read more

Сите настинки не се ковид, како да се лекуваат децата?

0

Лекарите велат дека родителите не треба да креваат паника, бидејќи сезоната на грипот и настинките е на прагот. Не секоја покачена температура значи дека детет ...

09.21.20 | Соопштенија | Read more

Работилници Гостивар 17.10.2020

0

Почитувани колеги, На ден 17.10.2020 во Гостивар се планира одржување на работилници со почеток од 13:00 и 14:30. Доплер сонографија на нозе и Доплер сонографија на каротид ...

09.21.20 | Соопштенија | Read more

Регулирање на членарина за 2020

0

Почитувани колеги,Управниот одбор на ЗПЛРМ Ве замолува да си ја регулирате чланарината за оваа година 2020. Заради состојбата со Короната подолг временски период ...

09.21.20 | Соопштенија | Read more

„Мој термин“ дише на шкрги, хронично болните во паника

0

„Мој термин“ дише на шкрги, блокиран до средина на Октомври а хронично болните пациенти на голема мака и во паника. На пет дена пред нивното враќање на работа, тие ...

09.21.20 | Соопштенија | Read more

Состанок со ФЗОМ

0

Почитувани колеги, На ден 16.09.2020 се одржа работен состанок во просториите на ФЗОМ, заедносо Директорите на ФЗОМ, Претседателката на ЛКМ, Потпретседател за примарн ...

09.17.20 | Соопштенија | Read more

Информација за измена на протокол за матични лекари при постапување за тестирање и лекување на пациенти со КОВИД-19

0

Почитувани, На следниот линк можете да ја превземете Патеката (Протокол) за постапување на матични лекари за тестирање и лекување на пациенти со КОВИД-19 на Комиси ...

09.17.20 | Соопштенија | Read more

Извесување од Лек Скопје

0

Почитувани,Ви се обраќаме во име на Лек Скопје, член на компанијата Sandoz (Novartis Групација) во врска со нашата понатамошна комуникацијаи соработка за време на вонредн ...

09.16.20 | Соопштенија | Read more