Корисни линкови

Министерство за Здравство Фонд за Здравство Лекарска комора За Здравје

Регистрирај се!
Министерство за Здравство
Драмски театар

Барај (Впиши го поимот и притисни enter)

Соопштенија со најмногу коментари

Архива за категоријата Соопштенија

Проблеми во Куманово

8

Директорот на Здравен дом Куманово им упатил предупредувачко писмо на колегите концесионери да мора да почнат да дежураат навечер,саботи,недели и празници.Ако не ...

02.20.11 | Соопштенија | Read more

Регионална Конференција – Новини во ресусцитацијата

4

Почитувани колеги, Македонскиот совет за ресусцитација Ве поканува на Регионалната конференција Новини во ресусцитацијата - Промоција на новините од ЕРЦ. Пока ...

02.18.11 | Соопштенија | Read more

Состанок на Управниот Одбор на ЗПЛРМ 13.02.2011

9

На ден 13.02.2011 година во Велес се одржа состанок на управниот одбор на ЗПЛРМ. Дневен ред беа следните точки: 1.Известување за новите договори со ФЗОМ 2.Стартување н ...

02.15.11 | Соопштенија | Read more

Нема партиципација кај матичен лекар – Сител 09.02.2011

1

Нема плаќање за преглед кај матичен.  Министерот за здравство уште на старт ја пресече иницијативата на лекарите концесионери  да се воведе партиципација во пр ...

02.10.11 | Соопштенија | Read more

Новини во договорите меѓу ФЗОМ и матичните лекари и гинеколози – Сител 08.02.2011

12 Новини во договорите меѓу ФЗОМ и матичните лекари и гинеколози - Сител 08.02.2011

Од први март матичните лекари ќе земаат повеќе пари од фондовската каса. Надлежните им го вратија капитациониот бод што беше намален  со воведување на антикризни ...

02.8.11 | Соопштенија | Read more

Договори – општа медицина и гинекологија

9

Почитувани колеги, Преговорите со ФЗОМ завршија и оваа година има неколку придобивки и придвижувања кон напред. Казните се намалени и за прв пат нема казна цела ...

02.6.11 | Соопштенија | Read more

Бесплатни ехо прегледи во Филип Втори 7.02.2011-11.02.2011

0

По повод светскиот ден за борба против ракот, 04.02.2011, Специјалната болница "Филип Втори" се приклучува кон одбележувањето на овој ден со организирање на бесплатни ЕХ ...

01.31.11 | Соопштенија | Read more

Соопштение за работата на ФЗОМ 2010 и Инфо билтен бр.3

0

Почитувани колеги, Ви го доставуваме соопштението за работата на ФЗОМ во 2010 година како и детален преглед изразен преку Инфо билтенот бр.3. Инфо билтенот е во еле ...

01.23.11 | Соопштенија | Read more

Новите правила за лекување ги испаничија болните – Нова Македонија 18.01.2011

1 Новите правила за лекување ги испаничија болните - Нова Македонија 18.01.2011

Исплашените болни, кои сакаат да знаат како ќе се одвива нивното лекување, информации бараат од матичните лекари, но тие не можат точно да им објаснат зашто не ги зн ...

01.20.11 | Соопштенија | Read more

Постапување во сезона на грип 2010/2011

0

Почитувани колеги, Со цел Ваше побрзо информирање како основни носители на здравствената заштита на примарно ниво и партнери на Министерството за Здравство, Ви ...

01.19.11 | Соопштенија | Read more